Om företaget

Företaget

Försäljning av begagnade skogsmaskiner, nya reservdelar & tillbehör

Arvets Bil & Maskin grundades av Christer Engberg 1995. Inriktningen var från början att sälja personbilar till både bilhandlare och slutbrukare. Jag hade då uppmärksammat en efterfrågan, från bilhandeln, av svensksålda bilar med en ägare och full historik.

1997 ägde och brukade jag själv en Volvo BM 868 -73 skotare. Den annonserade jag sedan ut och sålde. Annonsen gav bra respons så jag beslöt mig för att leta efter fler att köpa in och sälja. Ett krav jag hade var att maskinerna skulle vara välvårdade sådana. Det blev 70 stycken sålda det första året. Men, jag hade under hela tiden stått utomhus och gjort maskinerna leveransklara – det var tufft! Jag hade fortfarande då bilhandeln att tänka på, som fortfarande var huvudsysslan. 1999 var ett toppår då jag sålde 670 begagnade bilar varav ca 500 till bilhandlare och 170 till slutbrukare. Så, det skulle dröja till 2001 innan jag upptog maskinförsäljningen på mer allvar, men problemet kvarstod ännu – att göra maskinerna leveransklara utomhus. Längtan efter en lokal att vara i började ta fart.

2002 drog en storm fram över mellansverige. Den resulterade i en omfattande mängd stormfälld skog. Jag fick då en förfrågan av Orsa besparingsskog om att bistå med personal och maskiner. Jag lyckades få tag på losskapare och förare så det räckte till två maskingrupper. Sen körde vi på. Men till mina anställdas fasa sålde jag kontinuerligt maskinerna. De fick ständigt nya maskiner att köra.

2003 tog jag steget fullt ut och byggde den lokal vi nu håller. Lokalen har två skepp med travers för reparationer, ett skepp för lackering, ett skepp för tvätt, två kontor och lager. Så idag är vår huvudsyssla att sälja begagnade skogs- och entreprenad maskiner med hela världen som marknad.

Christer Engberg ägare och grundare av Arvetsbil & Maskin AB.

Försäljning av skogsmaskiner
Veta mer?

Intresserad av att köpa en maskin hos oss? Skicka in en intresseanmälan så pratar vi vidare!

Vi är högst medvetna om att köpet av en begagnad maskin är ett viktigt beslut för varje verksamhet. För att utöka ditt beslutsunderlag så berättar vi gärna mer om de maskiner vi har inne just nu.

  • 01 Skicka in intresseanmälan
  • 02 Bestämmelse av tid & datum
  • 03 Testkör maskinen!

Anmäl ditt intresse för våra maskiner